Wij zijn Het Turfschip

Het Turfschip is een moderne multifunctionele accommodatie, gelegen in de oude kern van Leur aan de Leurse Haven, met uitzicht op de haven en stellingmolen de Lelie.

Loop virtueel door onze accommodatie en zie de verrassende veelzijdigheid:
Bekijk pand van binnen 
Het Turfschip beschikt over:
Door deze mix van voorzieningen zijn wij verrassend veelzijdig!
 

Flexibele indeling ruimtes

De indeling van Het Turfschip is dusdanig, dat ruimtes te schakelen zijn en slim in te zetten zijn. Zo kan er een plek gecreëerd worden voor intieme bijeenkomsten voor 6 personen tot grootschalige activiteiten met een capaciteit van 2.600 personen. Combineer het gebruiken van onze ruimtes met onze professionele catering of maak gebruik van de aanwezige hotelkamers voor meerdaagse evenementen en congressen.

Maatschappelijk ondernemerschap

In de bedrijfsvoering van Het Turfschip is er niet alleen focus op maximalisatie van winst. Door plaats te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, deze te begeleiden, op te leiden en werkervaring op te laten doen, draagt Het Turfschip bij aan de maatschappelijk, lokale ontwikkelingen. Het Maatschappelijk Ondernemerschap (MVO) uit zich verder door het bieden van ruimte aan tal van organisaties/verenigingen op het gebied van sport, cultuur en recreatie. Veel van deze organisaties en buurtbewoners beschouwen Het Turfschip als ‘hun huiskamer’.
 

De historie van Het Turfschip

In februari 1590 lag er een Turfschip aan de haven van Etten-Leur . De schipper Adriaan van Bergen had Prins Maurits voorgesteld om met soldaten onder het turf naar Breda te varen en zo Breda te veroveren op de Spanjaarden. Op 3 maart 1590 is de list succesvol uitgevoerd. De list met Het Turfschip is de geschiedenis ingegaan als één van de belangrijkste Nederlandse wapenfeiten. Op deze historische grond is het huidige Het Turfschip gebouwd.
 

Het Turfschip in kernwoorden:

  • 14 Multifunctionele zalen
  • Capaciteit van 6 tot 2.600 personen
  • Kwaliteitskeuken: Taveerne Gaston en catering (op locatie)
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Goed bereikbaar, slechts enkele minuten van A58/A16
  • Gratis WiFi in het hele pand
 

Bel mij terug!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Het Turfschip? Vul hieronder uw gegevens in en wij bellen u terug.

 
 
 
Ik ga akkoord met de privacyverklaring